Maanantaina alkoivat oudot alavatsakivut juuri vuodon päättymisen jälkeen. Olo oli kuin menkat olisivat olleet alkamassa: alavatsa kipuili vasemmalta puolelta niin, että säteily tuntui selässä asti. No, päivän kärvistelin ja tilasin sitten ajan työterveyslääkärille. Hän epäili munasarjakystaa ja määräsi särkylääkettä. Illalla kipu alkoi olla niin sietämätöntä, ettei auttanut muu kuin marssia sairaalan päivystykseen. Kolmen tunnin ratkiriemukkaan odottamisen jälkeen kohdalle sattunut nuori lääkärityttö ei osannut sanoa mitään. Käteen lyötiin lähete seuraavaksi aamuksi päivystävälle gynelle samaan sairaalaan. Että eipä siinä sitten kuin kolmeksi tunniksi kotiin nukkumaan ja uudestaan jonottamaan.

Gynen diagnoosi jo kolmannen vuorokauden sisään tehdyn sisätutkimuksen jälkeen: selittämätön kipu alavatsassa. No joo-o, ehkä olisin itsekin tuon keksinyt. Ultrassa näkyi kuulemma vain pieni sievä sentin kokoinen rakkula toisessa munasarjassa ja kaikki muuten siistiä. Raskaustesti on negatiivinen, hcG näyttää nollaa ja verenkuvat ok. Ei siis kohdunulkoista raskautta tai raskautta ollenkaan. Tämä erikoislääkäri ei usko, että kyseessä olisi myöskään endo tai suoliston ongelmat. "Joskus kaikkia naisten vatsakipuja ei vain pystytä selittämään."

Voiko tämä olla totta?! Kun Burana 800 ei riitä pitämään kipuja poissa, niin kai tämä nyt merkki jostain on! Aika parantaa, sanoo lääkärit. Vatsa on mustelmilla kaiken sen kopeloinnin jälkeen ja kipu aina vain ennallaan. Kauanko tässä pitää odottaa, perhana?